FIA - MUSSE

Fia, Decorous Yearning Yatzy, och Musse, Conover´s Believe In Me, har blivit föräldrar till 5 valpar.
Tre tikar (1 svart och 2 bruna) och två hanar (1 svart och 1 brun).

De föddes 2015-02-02 och levereras lagom till påsk.

 

  Höfter Armbågar Jakt Utställning Bruks
Decorous Superior Survivor          
Decorous Viking Vigour A ua      
Decorous Fortunate Force          
Decorous Liberal Life A ua      
Decorous Vital Winner A ua      
 

 

 

Hanen som vi har använt heter SE RPCH SE SPCH SE LCH SE DRAGCH Conover´s Believe In Me och är en otroligt välmeriterad hane i sina bästa år. Han har mörka fina ögon och ett milt och vänligt uttryck. Han är ingen stor hane men har en bra benstomme och bra proportioner. Hans stamtavla är superintressant och består av både duktiga och snygga hundar.
Han är otroligt trevlig har en mycket bra mentalitet, ställer upp på allt som presenteras med full fart, och samlad och lugn annars.

Matte och Husses ord om Musse:

Musse är en fantastisk hund i våra ögon, vi brukar kalla honom "vår kung" för så känns det liksom, vår drömhund!
Han är en härlig, lättsam familjemedlem och en otrolig arbetskompis!
Musse har en stor arbetslust och uthållighet, det visade sig bl.a. på Bruks SM i höstas, där var han en hjälte i skogen och vann tillslut SM:et i grenen rapport!
Han gillar att "ta i" och jobba med sin kropp. Han är helt tyst och alltid koncentrerad och fokuserad på sin/vår uppgift. Samarbetsviljan och kontakten finns alltid där.

Ni kan läsa mer om Musse på vår blogg: teammusse.wordpress.com/

****

Både tik och hane har A höfter, ED(0) samt fria ögon.

 

Kullens stamtavla

fader:
SE RPCH SE SPCH SE LCH SE DRAGCH Conover's Believe in Me

Boltiltorps Reason to Believe

SE&NO JCH SE VCH SE UCH DK UCH SE LCH SE BCH Inkwells Let It Be

Zebulons Skogsvicker

SE UCH NO UCH INT UCH Inkwells Beretta Mobilchoke

E UCH SE JCH Black Mica's Extra Vaganza

NORD UCH Mirax Jason O'malley

Boltiltorps Golden Mica

Conover's Storm Light

Varingo Stormbrook

Claverdon Raffles of Collyers

Feather Boa at Varingo

TJH Searover My Look

Roghöjdens Norske Ligist

SE UCH FI UCH NORD JCH Searover Shanty

moder:
Decorous Yearning Yatzy

Mahinda Dexter

Mahinda Spud Muffin

Rondix Woodcock at Hawksthorn

Mata Hari Moonbeam

Tegwyn Red Spirit

Roseberri Rustle

Lignight Legend

Conover's Decorous Yes

Gowran Pheasant Tail

Little Red Rooster of Varingo

Summer Nights Dream of Gowran

SE SPBCH SE VCH LPI SE LCH SE JCH SE BCH Conover's Xlnt Winstar

SE J&V CH SE L&BCH SE&FI UCH INT UCH NORD JCH NO BCH Xellent-Star

Conover's Carry The Day

 

För mer info, hör gärna av er på tel nr 0732-367037 eller katarinamorsk@hotmail.com

Valparna levereras vid 8 veckors ålder och är då avmaskade, vaccinerade, Id-märkta, veterinärbesiktade, dolda-fel försäkrade samt registrerade i Svenska Kennelklubben.

Med valpen följer retrieverkoppel, visselpipa, boken ”Retrievern som apportör” av Lena Brattsberg-Karlsson samt 1-års medlemskap i FRK för dig som inte redan är medlem.
Vi hoppas att du som valpköpare kommer att röntga höfter och armbågar på hunden vid 12-18 månaders ålder samt att ögonlysa hunden inklusive gonioskopi. Detta är viktigt för att du som ägare av hunden ska veta hälsostatus på hunden och för mig som uppfödare ur ett avelsperspektiv.

Jag vill att valparna jag föder upp ska få ett aktivt liv.  Flatten är en exemplarisk sällskapshund men det räcker inte enligt mitt tycke för att en flatt ska få ett bra liv.  Då flatten är en apporterande fågelhund är detta naturligtvis jakten, både träning, tävling och praktiskt användande, som kommer högst på önskelistan.  Även räddning, lydnad, bruks, viltspår och agility är toppen.  Flatten behöver aktiveras mentalt!!! 

För att uppmuntra detta belönas jakt-, bruks- eller lydnadschampionat med en gratis valp ur valfri kombination. 

Det är min tro att då flatten är sen att mogna mentalt så ska man inte utsätta den för retningar den inte kan hantera i för tidig ålder.  Jag tror inte på stora träffar med skott och kast när valparna är 3 månader gamla!!  Från det att valpen har kommit hem till dig ska du som valpköpare bygga upp en relation mellan dig och hunden som ligger till grund för allt framtida arbete.  Den ska hellre arbeta med dig än busa med en annan hund. Du ska vara hunden stora hjälte.  I detta ingår att träna grunder i vardagslydnad samt tex. jaktens basmoment för de som avser att använda hunden till jakt. Först när den relationen är väl etablerad tar man in yttre faktorer som fler hundar, kurser osv.  Min avsikt är därför att vi ska träffas och träna så ofta vi bara kan och vill men med en hund i taget i början. Sen går vi över till mindre träffar med några stycken och sedan kommer vi att ha gemensamma arrangemang för många deltagare.

Personkemin mellan valpköpare och uppfödare tycker jag är jätteviktig.  Vi ska ju ha ett långt och givande samarbete bra många år framöver.  Därför vill jag träffa alla valpköpare minst en gång personligen innan leveransdagen. Likaså värdesätter jag att ni hör av er, hellre ofta än sällan.